«ԱՂՈՐԻՔԻ» պաքսիմատը պատրաստված է աղացած արշտայից: Չի պարունակում դրոժ և արդեն համեմված է աղով:Սովորաբար, պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:«Աղորիքի» պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստելու համար:
Տապակած պանիր «Աղորիքի» պաքսիմատով
Այս յուրահատուկ ուտեստը կզարմացնի բոլորին իր անկրկնելի համով:
Անհրաժեշտ է
☑արևածաղկի բուսայուղ
☑5 ճ. գ. «Աղորիքի» պաքսիմատ
☑1 ձու
☑2 ճ. գ. ալյուր
☑125 գր մոցարելա տեսակի պանիր
Պատրաստումը․
Պանիրը կտրատել մեծ կտորներով, ձուն պատառաքաղի միջոցով հարել, կտորներից յուրաքանչյուրը տարբեր կողմերով թաթախել ալյուրի, ապա պատառաքաղի միջոցով ձվի, իսկ ամենավերջում՝ պաքսիմատի մեջ: Երկրորդ անգամ նույն ձևով կրկնել՝ թաթախել ալյուրի, ձվի, պաքսիմատի մեջ: Տապակել բուսայուղ լցրած թավայի մեջ: Բարի ախորժակ:
Ամանորի սեղանի ուտեստները պատրաստեք Աղորիքի պաքսիմատով: Արդյունքը կզարմացնի թե Ձեզ, թե հյուրերին:
ԱՂՈՐԻՔ՝ ՈՐԱԿԻ ԵՎ ՀԱՄԻ ԵՐԱՇԽԻՔ
☎+374 55 866906
🌐http://www.aghorig.am/